Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Gassikkerhedsreglerne moderniseres

Pressemeddelelse
16. november 2017

Folketinget behandler i dag et forslag til en ny lov om sikkerhed for gasanlæg, gasinstallationer og gasmateriel. Målet er at modernisere og forenkle reglerne, så det 25 år gamle regelsæt kan blive nemmere og mere fleksibelt for virksomhederne at leve op til.

Erhvervsliv roser erhvervs- og iværksætterinitiativer

Nyhed
13. november 2017

Regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale er søndag blevet enige om en række initiativer, som skal styrke dansk erhvervsliv og iværksætteri. Erhvervslivet har taget godt imod initiativerne.

Erhvervs- og iværksætteraftale ruster danske virksomheder til fremtiden

Pressemeddelelse
12. november 2017

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Samlet afsættes 14,7 mia. kr. frem til 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en stærk iværksætter- og aktiekultur blandt andet med en aktiesparekonto. Samtidigt kan danskerne blandt andet se frem til lavere afgifter på typiske grænsehandelsfølsomme varer og en lempelse af elvarmeafgiften til gavn for vedvarende energi.

Afsluttende forhandlinger om erhvervs- og iværksætterpakke

Nyhed
12. november 2017

Søndag den 12. november afholdes afsluttende politiske forhandlinger om en erhvervs- og iværksætterpakke. I den forbindelse inviteres pressen til et muligt doorstep.

Erhvervs- og iværksætteraftale ruster danske virksomheder til fremtiden

Pressemeddelelse
12. november 2017

Søfartsstyrelsen slår nu dørene op i Korsør

Pressemeddelelse
10. november 2017

Erhvervsministeren indvier i dag Søfartsstyrelsens nye hovedkontor i Korsør. Søfartsstyrelsens flytning til Korsør er en del af regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser.

Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

Pressemeddelelse
8. november 2017

Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

Nye regler gør det nemmere for butikker at beskytte sig mod røveri

Nyhed
6. november 2017

Fra 1. januar 2018 kan butikker og andre betalingsmodtagere selv vælge, om de ønsker at modtage kontanter i tidsrummet kl. 22 til kl. 06. I områder med særlig røveririsiko vil kontanter kunne afvises fra kl. 20 til kl. 06. De nye regler skal gøre det nemmere for butikkerne at beskytte sig mod røveri.

’Orlov – ta’ det som en mand’: Ny kampagne skal få flere fædre til at tage mere orlov

Pressemeddelelse
3. november 2017

Danske mødre holder i gennemsnit næsten 10 gange så meget orlov som danske fædre. I en ny kampagne, der skydes i gang i dag, opfordrer regeringen sammen med en lang række virksomheder og organisationer fædre til at tage mere orlov under mottoet ”Orlov – ta’ det som en mand”.

Aftale om afviklingsplaner for mindre pengeinstitutter

Pressemeddelelse
30. oktober 2017

Ifølge lovgivningen skal der udarbejdes afviklingsplaner for blandt andet pengeinstitutterne. I den forbindelse har Finanstilsynet efter dialog med Finans Danmark og Lokale Pengeinstitutter (LOPI) offentliggjort principper og mål for afvikling og polstring af mindre pengeinstitutter.

Nu bliver reglerne for vandscootere og speedbåde strammet

Pressemeddelelse
27. oktober 2017

Krav om vandscooterbevis, forsikringskrav og øgede muligheder for sanktioner efter ulykker med vandscootere, speedbåde og lignende fartøjer skal medvirke til øget sikkerhed på vandet.

Nye retningslinjer for boliglån i husstande med høj gæld

Pressemeddelelse
26. oktober 2017

Med de nye retningslinjer fremlægger regeringen en balanceret løsning, hvor vi understøtter et fortsat stabilt boligmarked til gavn for boligejerne. De nye retningslinjer skal således øge boligejernes robusthed for boliglån i husstande med høj gæld.

Kommunerne bærer nøglen til flere udbud

Pressemeddelelse
26. oktober 2017

Der er stor forskel på, hvor mange opgaver kommunerne sender i udbud. Forskellene skyldes hverken kommunestørrelse eller beliggenhed. I stedet skal forklaringen findes i de valg, som træffes lokalt i kommunerne. Det viser en ny analyse.

Nu kan der ansøges: 32 mio. kr. afsat til social inklusion

Pressemeddelelse
25. oktober 2017

Erhvervsstyrelsen har netop åbnet en ansøgningsrunde for projekter, der i en landsdækkende indsats skal hjælpe udsatte ledige tættere på arbejdsmarkedet. Det skal ske gennem indslusningsforløb i virksomheder og udvikling af socialøkonomiske virksomheder.

Katrine Winding bliver ny direktør for Erhvervsstyrelsen

Pressemeddelelse
24. oktober 2017

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har udpeget ny direktør for Erhvervsstyrelsen.

Regeringen fjerner flere bøvlede regler for erhvervslivet

Pressemeddelelse
19. oktober 2017

Regeringen har netop svaret på 45 forslag til regelforenklinger fra Virksomhedsforum for enklere regler. De fleste af de besvarede forslag handler om at lette erhvervslivet for unødvendige byrder fra offentlige digitale løsninger.

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Pressemeddelelse
16. oktober 2017

Årlige krav om effektiviseringer i vandsektoren betyder, at danskerne sparer 298 millioner kroner på vand og spildevand i 2018.

Danmark indgår maritim samarbejdsaftale med Japan

Pressemeddelelse
12. oktober 2017

Danmark og Japan har netop indgået en maritim aftale for at styrke samarbejdet mellem Danmark og Japan.

Ny strategi skal fremme deleøkonomien i Danmark

Pressemeddelelse
9. oktober 2017

Regeringen har i dag lanceret en samlet strategi for vækst gennem deleøkonomi. Strategien indeholder en række initiativer, der vil gøre det lettere at være virksomhed i deleøkonomien og mere attraktivt at være forbruger, samtidig med at skattebetalingen sikres.

Invitation til pressemøde: Lancering af regeringens Strategi for vækst gennem deleøkonomi

Pressemeddelelse
6. oktober 2017

Mandag d. 9. oktober kl. 11.00 vil erhvervsministeren, skatteministeren og transport-, bygnings- og boligministeren præsentere regeringens deleøkonomiske strategi. Pressemødet vil blive afholdt på Hotel Hesselet i Nyborg.

Doorstep om indledende forhandlinger af Erhvervs- og Iværksætterinitiativer

Pressemeddelelse
5. oktober 2017

I dag, torsdag den 5. oktober indleder regeringen forhandlingerne af Erhvervs- og Iværksætterinitiativerne. I den forbindelse er pressen velkommen til et kort doorstep kl. 11.55 i Erhvervsministeriet.

Erhvervsministeren opfordrer EU-Kommissionen til at udarbejde ny CSR-handlingsplan

Nyhed
5. oktober 2017

EU står i dag uden en fælles CSR-handlingsplan. I et brev opfordrer erhvervsministeren derfor, sammen med udviklingsministeren og en række andre lande, Kommissionen til at udarbejde en ny handlingsplan, der kan vise vejen for CSR i Europa.

Ny vækstpartnerskabsaftale skal styrke outdoor-turismen og fødevareerhvervet på Bornholm

Pressemeddelelse
4. oktober 2017

Regeringen og Vækstforum Bornholm vil med den nye vækstpartnerskabsaftale styrke natur- og friluftsturismen og fødevareerhvervet på Bornholm – bl.a. gennem en indsats, der skal understøtte afsætningen af lokalt producerede fødevarer, og ved at afdække mulighederne for at etablere en ny fødevareuddannelse.

Erhvervsministeren vil ændre konkurrenceloven

Pressemeddelelse
4. oktober 2017

Et nyt forslag om ændring af konkurrenceloven skal blandt andet gøre det klarere for virksomhederne, hvornår de kan indgå i konsortier, når de byder på offentlige opgaver.

Rejsegarantifonden tilpasses moderne rejseformer

Pressemeddelelse
3. oktober 2017

Nyt lovforslag skal ændre rejsegarantifondsloven, så forbrugerbeskyttelsen tilpasses den digitale udvikling på rejsemarkedet.

Meddelelse om fastsættelse af SIFI-bufferkrav for 2018

Nyhed
2. oktober 2017

Erhvervsministeren fastsætter kapitalkrav (SIFI-bufferkrav) til systemisk vigtige finansielle institutter (SIFI) i Danmark og på Færøerne

Vestjysk fyrtårn får landdistriktsprisen 2017

Pressemeddelelse
2. oktober 2017

Det blev det vestjyske fyrtårn, Bovbjerg Fyr, der i dag fik overrakt landdistriktsprisen 2017 af erhvervsminister Brian Mikkelsen. Prisen går til de frivillige ildsjæle, som har gjort Bovbjerg Fyr til et lokalt kulturcenter og fællesskab, der tiltrækker mere end 50.000 gæster om året.

Fastsættelse af den kontracykliske buffer for Danmark, Grønland og Færøerne 3. kvartal 2017

Nyhed
28. september 2017

Fastsættelse af den kontracykliske buffer for Danmark, Grønland og Færøerne 3. kvartal 2017

Brian Mikkelsen besøger London for at øge kendskabet til København som finansielt center

Pressemeddelelse
28. september 2017

Erhvervsminister Brian Mikkelsen besøger den 28. og 29. september London i forbindelse med projektet ”Consider Copenhagen.” Det sker sammen med et team af direktører fra den finansielle sektor i Danmark samt repræsentanter fra Københavns Kommune og Copenhagen Capacity.

Iværksætterpanelet klar med anbefalinger

Pressemeddelelse
25. september 2017

Iværksætterpanelet afleverer i dag deres 13 hovedforslag til, hvordan regeringen kan skabe en stærkere iværksætterkultur i Danmark, hvor flere virksomheder realiserer deres fulde vækstpotentiale.

Viser 30 af 1077
Vis 30 mere
Tema
Hvad betyder udspillet Vækst og Udvikling i hele Danmark for regionerne?

Modernisering af planloven med mere frihed til kommunerne, billigere færgebilletter, fleksibel landsbyplanlægning, udvikling af turismen, bedre rammer for fødevare- og landbrugssektoren, statslige arbejdspladser i hele landet og udrulning af bredbånd til landdistrikterne. Det er blot nogle af de initiativer, der vil skabe vækst og udvikling i hele Danmark.