Statsministeren og erhvervs- og vækstministeren besøger Tour de France

På torsdag d. 7. juli besøger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen årets Tour de France-løb som opfølgning på det danske bud på en Tour-start i Danmark.
Pressemeddelelse
4. juli 2016

Den 20. juni afleverede erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, i Danmarkshuset i Paris, buddet på en dansk Grand Départ til ASO. Dermed er Danmark officielt i spil til at blive vært for Tour de France i 2019, 2020 eller 2021.

Statsministeren, erhvervs- og vækstministeren, regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen samt formand for VisitDenmark Allan Agerholm rejser derfor til Frankrig på torsdag for at vise deres opbakning til Tour de France i Danmark.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”Det vil være en unik branding-mulighed for Danmark at få Tour de France til at starte i Danmark, og vi har lagt en stor indsats forud for afleveringen af det officielle danske bud i Paris. Men arbejdet er kun lige begyndt, og det er vigtigt, at vi opretholder den gode relation med ASO og fortsat arbejder på at overbevise dem om, at Danmark er det oplagte startsted for et kommende Tour de France.

”Jeg tager det som et godt tegn, at ASO personligt har inviteret os til at besøge årets Tour de France. Statsministeren og jeg kommer til at følges med Christian Prudhomme under hele torsdagens etape, så her bliver der god lejlighed til at følge op på den positive dialog, som vi har haft under bud-overrækkelsen og vores tidligere møder.”

Den danske delegation vil torsdag d. 7. juli følge Tourens sjette etape fra Arpajon-sur-Cère til Montauban.

Læs mere om det danske Tour-bud

Pressekontakt: Kim Bové, kkb@evm.dk, tlf. 91 33 70 15

Tema
Hvad betyder udspillet Vækst og Udvikling i hele Danmark for regionerne?

Modernisering af planloven med mere frihed til kommunerne, billigere færgebilletter, fleksibel landsbyplanlægning, udvikling af turismen, bedre rammer for fødevare- og landbrugssektoren, statslige arbejdspladser i hele landet og udrulning af bredbånd til landdistrikterne. Det er blot nogle af de initiativer, der vil skabe vækst og udvikling i hele Danmark.