EU’s vækstplan: Vækstfonden indgår rekordstor aftale om midler til danske SMV’er

Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsfond, EIF, har indgået en ny garanti-aftale på 1,6 mia. kr., der giver Vækstfonden mulighed for at skrue yderligere op for sine finansieringer til SMV’er. Erhvervsminister Brian Mikkelsen glæder sig over den nye aftale, der er den største af sin art i Vækstfondens historie.
Pressemeddelelse
15. december 2017

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Vi har et kontinuerligt fokus på at sikre de bedst mulige betingelser for danske SMV’er, så de kan investere i fremtiden og udvikle sig som virksomheder. Her spiller adgangen til kapital en afgørende rolle, og det er meget positivt, at vi med aftalen har tiltrukket betydelige midler fra EIF til Danmark, så vores små- og mellemstore virksomheder kan få medfinansieret deres vækstplaner.”

Aftalen, der er udformet som en tabsgaranti på Vækstfondens låneprodukter, er den største af sin art i fondens historie. I alt er garantiaftalen på 1,6 mia. kr.
Midlerne kommer fra Den Europæiske Investeringsfond, EIF, der med programmet InnovFin stiller garantier for lån og garantier til SMV’er i EU-landene.

Bredere finansiering til SMV’er
Danmark ligger på en 6. plads blandt EU-landene i forhold til at tiltrække kapital fra EIF til SMV’erne.

Vækstfonden har i en årrække samarbejdet med EIF om netop sikring af kapital til vækst og innovation i Danmark, og den nye aftale er den største de to parter har indgået til dato.

Direktør i Vækstfonden Christian Motzfeldt:

”I Vækstfonden er vi sat i verden for at sikre kapital til vækst og udvikling i danske virksomheder. Det får vi endnu bedre mulighed for med midlerne fra EIF. Den nye InnovFin-aftale er beløbsmæssigt den største, vi har lavet, og den bringer vores samlede aftalebeløb op på 4,4 mia. kr. Med aftalen her får vi nye muligheder for både at finansiere flere virksomheder og for at tage en større risiko. Dermed kan vi nå endnu bredere ud blandt SMV’erne.”.

Aftalen er desuden første gang, at EIF stiller en tabsgaranti for et efterstillet låneprodukt i et EU-land.


For yderligere information:

Rasmus Holm Thomsen, ledende presserådgiver Erhvervsministeriet rht@em.dk / 91 39 94 55
Nathali Selmeczi Leth, seniorkommunikationsrådgiver, Vækstfonden, nsl@vf.dk / 28 60 01 13

 

FAKTA

 

Om Den Europæiske Investeringsfond
Den Europæiske Investeringsfond (EIF) har til formål at støtte Europas små og mellemstore virksomheder ved at forbedre adgangen til finansiering. EIF designer og udvikler finansielle instrumenter inden for venture- og vækstkapital, garantier og mikrofinansiering. På den måde støtter EIF EU's målsætninger inden for innovation, forskning og udvikling, iværksætteri, vækst og beskæftigelse.

Om InnovFins SMV Garanti
Målet med InnovFin SMV Garantien er at give banker og andre finansielle institutioner et yderligere incitament til at låne penge ud til SMV’er samt small og mid cap-virksomheder (op til 499 ansatte), der har brug for investeringer eller driftskapital til finansiering af fx forskning, udvikling og andre innovative aktiviteter. EIF udvælger samarbejdspartnere blandt finansielle institutioner i Europa, som med garantierne får dækket en del af eventuelle tab.

Læs mere om InnovFin-programmet her: www.eib.org/products/blending/innovfin

Tema
Hvad betyder udspillet Vækst og Udvikling i hele Danmark for regionerne?

Modernisering af planloven med mere frihed til kommunerne, billigere færgebilletter, fleksibel landsbyplanlægning, udvikling af turismen, bedre rammer for fødevare- og landbrugssektoren, statslige arbejdspladser i hele landet og udrulning af bredbånd til landdistrikterne. Det er blot nogle af de initiativer, der vil skabe vækst og udvikling i hele Danmark.