Markedsmodningsfonden tildeler 46,4 mio. til 20 projekter

Markedsmodningsfonden har udpeget 20 projekter til medfinansiering på i alt 46,4 mio. kr., der skal være med til at virksomhedernes innovative ideer kommer hurtigere på markedet og opnår succes.
Pressemeddelelse
15. januar 2018

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Regeringen vil styrke Danmark som produktions- og innovationsland. Den accelererende teknologiske udvikling gør, at vores innovative virksomheder skal hurtigt på markedet med deres nye løsninger. Ellers bliver de overhalet af globale konkurrenter. Det gælder især for udbydere af nye digitale løsninger, hvor udviklingen går ekstremt hurtigt. Det kan Markedsmodningsfonden hjælpe med.”

Der er 13 digitale løsninger blandt de 20 støttede projekter, der har fået del af de 46,4 mio. kr. En af løsningerne giver virksomheder bedre kontrol over, hvor deres data lagres. En anden gør brug af 3D-scanning og robotteknologi til at automatisere en del af forarbejdningen i svinesektoren, som i dag er en arbejdstung proces. Fonden støtter også flere projekter inden for medico-området, bl.a. et projekt, der skal hjælpe folk til at overleve hjertestop.

Formand for Markedsmodningsfonden Carsten With Thygesen:
”Markedsmodningsfondens bestyrelse har i denne omgang valgt at støtte 20 projekter, som henvender sig til en række forskellige markeder. Fonden gør det muligt for virksomhederne at teste og tilpasse deres produkter og løsninger efter markedets behov, så løsningernes vækstpotentiale kan indfries.”

Markedsmodningsfondens formål er at fremme vækst, beskæftigelse og eksport – herunder særligt i små og mellemstore virksomheder inden for områder, hvor Danmark har særlige styrker og potentialer.

Markedsmodningsfonden afholder næste ansøgningsrunde i foråret 2018. Datoerne for den kommende ansøgningsrunde forventes offentliggjort senere i januar.

Se liste over de 20 støttede projekter her.

Læs mere på www.markedsmodningsfonden.dk, hvor du også kan tilmelde dig fondens nyhedsbrev.

Tema
Hvad betyder udspillet Vækst og Udvikling i hele Danmark for regionerne?

Modernisering af planloven med mere frihed til kommunerne, billigere færgebilletter, fleksibel landsbyplanlægning, udvikling af turismen, bedre rammer for fødevare- og landbrugssektoren, statslige arbejdspladser i hele landet og udrulning af bredbånd til landdistrikterne. Det er blot nogle af de initiativer, der vil skabe vækst og udvikling i hele Danmark.