Fra ansøgning til ansættelse

At blive ansat i Erhvervsministeriets departement er en proces, hvor vi skal lære hinanden bedst muligt at kende.

Du skal finde et job, der passer til dine kvalifikationer og ambitioner og til dig som person. Og vi skal finde den rigtige person til jobbet. Ud over faglige kvalifikationer lægger vi bl.a. vægt på, at du har relevant erfaring, passer ind i vores kultur og kan gå i spænd med kollegerne.

Jobopslag

Vi er altid glade for interessen for at arbejde i Erhvervsministeriet, men som offentlig virksomhed kan vi ikke ansætte på baggrund af de uopfordrede ansøgninger. 

Tilmeld dig jobagenten og få besked, når der er ledige stillinger i Erhvervsministeriets koncern:

Erhvervsministeriet (departementet) 
Erhvervsstyrelsen
Finanstilsynet
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Patent- og Varemærkestyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Søfartsstyrelsen

Ansøgning

Når vi rekrutterer bruger vi et elektronisk rekrutteringssystem. Her kan du søge en stilling hos os via en enkel registrering. I systemet kan du vedhæfte din ansøgning, cv og eksamenspapirer. 

Når du har søgt et job, får du en kvittering (mail) for din ansøgning den efterfølgende formiddag.

Samtaler og personlighedstest 

Er du blandt de bedst kvalificerede til stillingen, indkalder vi dig til en samtale. Deltagerkredsen i samtalen kan variere lidt, men vil normalt bestå af chefen for det kontor, der har en ledig stilling, en medarbejder fra kontoret og evt. en medarbejder fra HR. 

Der afholdes typisk to samtalerunder i forbindelse med ansættelsesprocessen. Går du videre til anden runde, vil vi normalt bede dig gennemgå en personlighedstest. Alle, der personlighedstestes, får en personlig tilbagemelding på sit testresultat. 

I forbindelse med første samtale vil du få mere at vide om den konkrete procedure for netop denne ansættelsesrunde – og fx om, hvor mange der har søgt og hvor mange, der er indkaldt til samtale. Hvis det bliver dig, vi ønsker at tilbyde ansættelse, bliver du typisk kontaktet af kontorchefen for enheden med henblik på lønforhandling. 

Som ansat i staten vil du blive lønnet inden for rammerne af gældende overenskomst med Finansministeriet. Øvrige ansøgere, der har været til samtale, vil hurtigst muligt herefter få et begrundet afslag per telefon. 

Der sendes efterfølgende skriftligt afslag ud til de ansøgere, der ikke har været indkaldt til samtale. Det er vores hensigt, at alle ansøgere har hørt fra os fire uger efter ansøgningsfristen.

Løntilskud

Vi søger løbende medarbejdere til ansættelse med løntilskud i Erhvervsministeriet. Alle ledige løntilskudsstillinger annonceres på ministerområdets institutioners hjemmesider, og kan søges via det elektroniske rekrutteringssystem. Stillingerne kan søges af ledige, der modtager dagpenge efter loven om arbejdsløshedsforsikring.

Tema