Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Job og karriere

Karriere og kompetenceudvikling

Vi har fokus på at udvikle dine kompetencer via interne og eksterne kurser i det omfang, behovet er til stede.

Vi har fokus på at udvikle vores medarbejderes kompetencer. Vi har en kompetencestrategi, som både omfavner de kollektive løft og de individuelle behov.

Vores medarbejdere får ofte et stort netværk med fagligt specialiserede kolleger i styrelserne. Desuden får vores medarbejdere værdifulde kontakter i de andre ministerier, organisationer og virksomheder, som vi samarbejder med. Deres netværk bruger de dagligt i deres opgaveløsning, men vi ser også, at det hjælper medarbejderne videre til nye attraktive stillinger både inden og uden for vores koncern.
Når vores medarbejdere har lederambitioner og talent, har vi også fokus på, at man kan opbygge en karriere i vores koncern. Vi spotter kommende lederprofiler og tilbyder kurser i Talent for Ledelse til dem, der har ambitionerne og evnerne.

Mette Fabian Torp: "Man gror ikke fast"

Kasper Lindgaard: ”Et stort ministerium med gode muligheder for at udvikle sig”

""

Mette Fabian Torp startede i Erhvervsministeriets koncern i 2010 i den daværende Erhvervs- og Selskabsstyrelse.

”Det var mit allerførste job efter endt jurastudie i 2010, og et super godt sted at starte", fortæller Mette, som i starten arbejdede med CVR-loven. 

"Efter noget tid i Erhvervsstyrelsen kom jeg til departementet, først som fuldmægtig og sidenhen specialkonsulent i det juridiske sekretariat. Derefter blev jeg ministersekretær, og nu sidder jeg som chefkonsulent i Erhvervsvilkår og Internationale Forhold, hvor jeg blandt andet arbejder med søfart", siger Mette.

Mette oplever det som ret enkelt at rokere i Erhvervsministeriets koncern. 

"Der er fokus på, at man ikke ”gror fast”, og det fremmer absolut muligheden for at gøre karriere", mener Mette.

""

Kasper Lindgaard blev ansat i ved årtusindeskiftet i erhvervspolitisk center i Erhvervsministeriet som fuldmægtig. De første år arbejdede han med turismefremme. ”Jeg arbejdede tæt sammen med det, der den gang hed Danmarks Turistråd, men som i dag hedder Visitdenmark”, fortæller Kasper Lindgaard.

Siden da har han været i Erhvervsstyrelsen af to omgange, i en konsulentvirksomhed, som udarbejdede erhvervsøkonomiske analyser mv. og i DI, hvor han arbejdede med energibranchen

”Det er et stort ministerium med rigtig mange dygtige kolleger og med gode muligheder for at udvikle sig i de retninger, man har størst interesse for”, siger Kasper Lindgaard, som i dag er kontorchef med ansvaret for arbejdet med life science og landdistrikter.  

Jeppe Winther Sørensen: ”Som ministersekretær er man billedligt talt ministerens højre hånd"

""

Jeppe Winther Sørensen er ministersekretær i ministeriet. Jobbet som ministersekretær går typisk til ”nogle af ministeriets skarpeste hoveder”, som flere eksministre har udtalt til en artikel i DJØFbladet.

Jeppe har en kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet samt en master i public services policy & management fra King’s College London og har både erfaring med forskellige områder i ministeriet og som departementschefssekretær.

”Som ministersekretær er man billedligt talt ministerens højre hånd, siger Jeppe. ”Jobbet indebærer alt lige fra praktiske opgaver som at deltage sammen med ministeren i diverse arrangementer til at koordinere forhandlingsforløb og varetage kontakten mellem ministeren og den øvrige regering, Folketinget og andre interessenter”.

”Jobbet er spændende, fordi det giver indblik i arbejdet som minister og politiker, og man får stor indsigt i de mange forskellige opgaver, som varetages i ministeriet. Det er helt unikt!”, fortæller Jeppe.”