Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Abuhorirh Saad Wanis

""

Abu, som han bliver kaldt, arbejder som servicemedarbejder i vores Koncerncenter. Han har været ansat siden juni 2017 som elev på integrationsgrunduddannelsen (IGU).

Hans dag går typisk med at omdele den post, der kommer til ministeriet og hente den daglige post fra Folketinget. Det er mest aviser og tidsskrifter. Hans vigtigste opgave er at dække op til møderne og rydde op efter dem igen. Der er mange møder i ministeriet, så hverdagen er fyldt med fart og tempo. En af Abus kolleger har en skridttæller, som viser, at der i snit bliver taget ca. 20.000 skridt på en arbejdsdag.

Abu er meget glad for stilingen som servicemedarbejder. ”Jeg har nogle meget søde kolleger. Vi er gode til at drille hinanden, og vi griner nærmest det meste af tiden. Jeg har det næsten som om, jeg har fået en ny familie”.

Abu stammer fra Sudan og mangler kun en måned for at færdiggøre sit jurastudie i Sudan.

Integrationsgrunduddannelsen er en 3-årig forsøgsordning, som skal give flygtninge mulighed for prøve kræfter med det danske arbejdsmarked. Abus ansættelse er 2-årig og tiden er delt mellem skoleundervisning i bl.a. dansk og arbejdet i ministeriet. Da Abu startede kunne han hverken dansk eller engelsk, men hans danske forbedrer sig dag for dag og han er for nylig begyndt at skrive mails på dansk til kollegerne i ministeriet.