Benedikte Bønløkke, fuldmægtig i kontoret for erhvervsfremme og kreative erhverv

Benedikte Bønløkke

Benedikte Zwicki Bønløkke har læst statskundskab på Københavns Universitet og blev færdiguddannet i februar 2020. Hun har arbejdet som student i Ledelsessekretariatet fra maj 2019 og blev ansat som fuldmægtig i marts 2020

Erhvervsministeriet er et centralt ministerium med et bredt ressortområde, hvor ens arbejde i høj grad er påvirket af, hvad der sker i samfundet og ude i verden – om det er Brexit, COVID-19 eller noget tredje. Det betyder, at det er en arbejdsplads, hvor der altid sker noget. Hvis du som mig er interesseret i politiske processer og ikke mindst at hjælpe dansk erhvervsliv og fremme deres vilkår for at konkurrere med udlandet, så er Erhvervsministeriet et spændende sted at søge hen.

Hvad består dit job af?

Som ansat i Erhvervsministeriets departement er mine arbejdsopgaver fokuseret omkring betjening af ministeren og Folketinget samt varetagelse af Erhvervsministeriets interesser. Jeg arbejder i kontoret for erhvervsfremme, så erhvervsfremmesystemet herunder Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, EU-fonde som udmøntes af bestyrelsen, og erhvervshusene er faste opgaver.

Hvorfor valgte du i sin tid at søge ind i Erhvervsministeriet?

Jeg søgte et job som studentermedhjælper i Erhvervsministeriets Ledelsessekretariat, da jeg havde fået en interesse for at arbejde tæt på erhvervslivet efter et praktikophold på en ambassade, hvor jeg bl.a. arbejdede i handelsafdelingen for at varetage danske virksomheders interesser. Som student i Ledelsessekretariatet blev jeg bekræftet i min interesse for at arbejde med erhvervspolitik og tæt på de politiske processer. Det var derfor naturligt at søge et job som fuldmægtig i ministeriet, da jeg skulle til at aflevere mit speciale, der handlede om det nye erhvervsfremmesystem. Så det passede helt perfekt, at erhvervsfremmekontoret søgte en ny medarbejder.

Hvad er det bedste ved at arbejde i Erhvervsministeriet?

Erhvervsministeriet er et centralt ministerium med et bredt ressortområde, hvor ens arbejde i høj grad er påvirket af, hvad der sker i samfundet og ude i verden – om det er Brexit, COVID-19 eller noget tredje. Det betyder, at det er en arbejdsplads, hvor der altid sker noget. Så hvis du som mig er interesseret i politiske processer og ikke mindst at hjælpe dansk erhvervsliv og fremme deres vilkår for at konkurrere med udlandet, så er Erhvervsministeriet et spændende sted at søge hen.

Hvordan er udviklingsmulighederne i EM, og hvordan har din karrierevej været?

Jeg startede som sagt som studentermedhjælper i Ledelsessekretariatet og blev derefter ansat som fuldmægtig i Område 4. Jeg oplever både nu, men også da jeg var studentermedhjælper, at der er fokus på mine udviklingspotentialer i Erhvervsministeriet bl.a. i form af nye arbejdsopgaver og at prøve kræfter med andre faglige områder. Jeg har løbende samtaler med min chef, hvor vi snakker om mine arbejdsopgaver og interesser.

Hvordan er det sociale miljø?

Erhvervsministeriet har et livligt socialt miljø, hvor man mødes i hele departementet, i områderne, i kontorerne og selvfølgelig på tværs. Der er altid mulighed for at få en fredagsøl, som er en god måde at lære nye kollegaer i sit eget eller andre områder at kende på. En af mine favorit arrangementer har indtil videre været rosérundfarten i Københavns kanaler.