Karen Leth Jensen, chefkonsulent i det juridiske team i det finansielle område

Karen Leth

Karen Leth Jensen er cand.jur fra KU og LLM fra University of Exeter. Hun har været ansat siden 1. januar 2018 og arbejder bl.a. med reglerne for ledelsen i finansielle virksomheder, regler om kollektive investeringsenheder, såsom investeringsforeninger og alternative investeringsfonde

"Jeg er vild med arbejdsmiljøet herinde. Mit team er meget ungt. Faktisk er jeg på alder med min nærmeste kollegas mor. Det er ikke noget, jeg i det daglige går og tænker meget på, men jeg nyder virkelig det drive og den entusiasme, alle mine kolleger møder ind med hver dag. Der bliver bare moset på, og der er ingen, der hænger i bremsen. Det er et fedt miljø at arbejde i. Mine kollegers alder og energi betyder så til gengæld, at jeg altid løber bagerst med tungen langt ude af halsen, når vi nogle gange løber sammen inden arbejde. Det må jeg vist bare lære at leve med…"

Hvorfor valgte du i sin tid at søge ind i Erhvervsministeriet?

Jeg har gennem mit arbejdsliv arbejdet med lovgivning fra mange vinkler, men jeg havde endnu ikke rigtig smagt på den del af processen, hvor de politiske mål forhandles og gennemføres i regulering. Samtidig var jeg et sted i mit liv, hvor jeg igen havde fået tid til at lade mit arbejde fylde lidt mere i min hverdag.

Jeg sætter stor pris på min morgencykeltur fra Søborg. Det bedste er at trille det sidste stykke gennem Rigsdagsgården og ud på den smukke slotsplads med solen lige ind i kraniet og vide, at jeg om få øjeblikke sidder med en god kop kaffe, udsigt til kanalen og en spændende opgave på bordet.

Hvad består dit job af?

I det juridiske team i vores afdeling har vi fordelt de faglige områder mellem os.  Jeg udarbejder svar på spørgsmål fra Folketinget, samrådstaler og presseberedskaber og forskellige orienteringer til ministeren eller den finansielle forligskreds. Alle disse produkter starter ofte med et stærkt fagligt input fra Finanstilsynet. Her er en del af opgaven at formidle de komplekse problemstillinger, så modtageren på kort tid kan komme til kernen i sagen og er klædt på til at træffe beslutning. Når Finanstilsynet udarbejder lovforslag på mit område, er det også mig, der skal sikre, at ministerens politik afspejles klart i lovtekst og bemærkninger. Et godt samarbejde med Finanstilsynet er derfor afgørende for at kvaliteten af mine leverancer. Tilsynet har fingeren på pulsen om, hvad der sker i sektoren og tager meget ofte initiativ til forskellige ændringer i lovgrundlaget. Jeg bruger derfor rigtig meget tid i dialog med mine kolleger i Århusgade om reglernes indhold, baggrund og formål.

Mit arbejde involverer en masse koordinering og strømlining af bidrag fra en række andre dygtige, men også meget travle myndigheder. Det er en spændende og udfordrende proces at drive - og det er meget tilfredsstillende, at se det endelige produkt tage form i en fælles indsats.

Fun fact: Jeg bruger en masse tid på Bagsværd sø i en robåd. Heller ikke her kan jeg helt slippe regelverdenen og har netop afsluttet uddannelsen som nordisk banedommer.