Kasper Hjorteberg Lund, kontorchef i Koncernstyring og Økonomi

Kasper Lund

Kasper Hjortebjerg Lund, kontorchef, har læst statskundskab og arbejder med Erhvervsministeriets bidrag til Finansloven og ministeriets bevillinger. Har været ansat siden august 2016.

Jeg ville gerne arbejde i et departement, hvor jeg i højere grad kunne få lov til at arbejde med sager til fx regeringsudvalgene – og ikke mindst få lov til at følge sagerne helt op til ministeren. Valget faldt på Erhvervsministeriet, fordi det er et ministerium med et bredt arbejdsfelt og med mange snitflader til diverse interessenter. Og selvfølgelig fordi jeg gerne vil bidrage til, at vi opretholder et stærkt erhvervsliv, som er en del af fundamentet for vores fantastiske lille velfærdssamfund.

Hvad består dit job af?

Jeg arbejder i det kontor, vi kalder for Koncernstyring og -økonomi, hvor mit primære ansvarsområde er Erhvervsministeriets bidrag til finansloven. Arbejdet består i at holde styr på ministeriets mange bevillinger og samtidig udarbejde solide beslutningsoplæg til ministeriets direktion, departementschefen og ministeren.

Hvorfor valgte du i sin tid at søge ind i Erhvervsministeriet?

Inden jeg søgte ind i Erhvervsministeriet, arbejdede jeg i en statslig styrelse (STAR) under Beskæftigelsesministeriet. Jeg var egentlig rigtig glad for mit arbejde i STAR, hvor jeg havde gode og dygtige kollegaer, men jeg havde et ønske at komme tættere på det politiske niveau.

Hvad er det bedste ved at arbejde i Erhvervsministeriet?

Erhvervsministeriet er et meget bredt ministerium. Jeg har arbejdet med sager inden for alt fra turismeområdet over finansiel regulering til kontrol med skibe, revisorer, tobaksvare og fyrværkeri. Bredden i ministeriets portefølje giver mulighed for at kaste sig over mange forskelligartede opgaver – og det er rigtig fedt.

Derudover vil jeg fremhæve det sociale engagement, som jeg synes er helt fantastisk. Vores personaleforening er god til at arrangere diverse større eller mindre ture med alt fra vinsmagning over curling til ski- og vandreture. Det gode sociale liv i Erhvervsministeriet har styrket sammenholdet og samarbejdet på tværs af kontorerne i organisationen. Det er bare lettere at vende en sag med en kollega, man har set falde på røv og albuer i en curlinghal i Tårnby.

Hvad ser du frem til, når du møder på arbejde, og hvornår er dine arbejdsdage bedst?

Når jeg møder ind om morgen, ser jeg frem til at få endnu en hektisk arbejdsdag, hvor jeg aldrig helt ved, hvad der kommer til at ske. Jeg er ikke den store planlægger, så jeg trives godt med omskiftelighed, og sager der kommer ind fra højre og skal håndteres med det samme.

Og så glæder jeg mig selvfølgelig til en uformel snak med mine kollegaer om gårsdagens afsnit af Mogensen og Kristiansen, eller om hvordan Fuglsang klarede sig i weekendens cykelløb

Hvad er du mest stolt ved i dit arbejde?

Helt aktuelt er jeg meget stolt over at have bidraget til de mange kompensations- og garantiordninger, som er etableret som følge af coronakrisen. Her føler jeg virkelig, at jeg har arbejdet med noget, der er vigtigt – nemlig at holde hånden under dansk erhvervsliv og dermed danske arbejdspladser. Det har været en spændende og meget hektisk rejse, som desværre ikke er slut endnu, da coronaen fortsat skaber vanskelige kår for flere brancher i dansk erhvervsliv.

Fun fact: Når jeg cykler med mine venner, går jeg under navnet Kasper Kæmpelår (fordi jeg har ekstremt tynde ben).