Sanne Erholt, kontorelev

Sanne Erholt, kontorelev

Jeg er ved at tage en uddannelse i offentlig administration og i forbindelse med denne, var jeg så heldig at blive elev i Erhvervsministeriet.

"Hvis du som elev er lærenem, har gåpåmod og er nysgerrig, vil du hurtigt få flere opgaver og få lov til mere, og det tiltaler mig. Jeg mener, at ’viften’ er meget bred, og at det til dels kun er en selv, som kan stå i vejen for læring og udvikling."

Hvad består dit job af?

Mit job som kontorelev i Erhvervsministeriet består af mange forskellige opgaver. Det smarte hos Erhvervsministeriet er, at man som elev får lov til at rokere mellem de forskellige områder i ministeriet. På den måde kommer man i berøring med mange forskellige administrative kerneopgaver og få rindblik i forskellige arbejdsgange.

Allerede fra starten er jeg blevet kastet ud i rimeligt meget. Det gælder fx at kunne tage omstillingstelefonen for at stille opkaldet videre til den rigtige og at styre kalendere på direktionsniveau. Jeg uddelegerer bestillinger på svar på borgerhenvendelser via vores journaliseringssystem og spiller også en rolle, når vi tager imod nye kolleger. Jeg har fået erfaring med at skrive referater og passet ministeriets hovedpostkasse, hvor der dagligt kommer rigtig mange henvendelser. I den mere sociale afdeling har jeg været med til at planlægge Kulturnatten i ministeriet og arrangere vores deltagelse i DHL. Og sidst men ikke mindst har jeg også været med til at afvikle nogle af departementets konferencer.

Hvorfor valgte du at søge ind i Erhvervsministeriet?

Jeg googlede forskellige steder, da jeg skulle ansøge om praktiksted. Og da jeg læste om Erhvervsministeriet, syntes jeg, at de kerneopgaver og projekter der ligger i ministeriet var rigtig vigtige og interessante. Og så synes jeg, at det er spændende at skulle arbejde et sted med en minister helt tæt på.  Jeg vidste, at jeg ønskede en elevplads et sted, hvor der ikke kun var forudsigelige opgaver. Derfor tiltalte det mig meget, at der i jobannoncen stod, at man kunne tilbyde en uddannelse med høj faglighed og kvalitet – i en travl hverdag. Det blev også bekræftet på min ansættelsessamtale, hvor jeg hurtigt fik fornemmelsen af, at det var en vigtig del af arbejdsmoralen at være serviceminded, energisk og omstillingsparat. Alle tre ting mener jeg også, at jeg selv er.  

Hvad er det bedste ved at arbejde i Erhvervsministeriet?

Der er mange udfordringer hver dag, som jeg ofte selv skal finde en løsning på. Jeg føler mig lidt som en blæksprutte med mange bolde i luften, hvilket betyder, at jeg dagligt oplever, hvor vigtigt det er at være omstillingsparat. Det synes jeg er sjovt.

Jeg synes også, at jeg har mange muligheder for at udvikle mig, både fagligt og personligt, og når man som jeg er nysgerrig, er der gode muligheder for at få flere opgaver og deltage i større projekter. Desuden har jeg nogle fantastiske kollegaer, som støtter og bakker op om min læring og udvikling.

Hvad ser du frem til, når du møder på arbejde, og hvornår er dine arbejdsdage bedst?

Jeg ser frem til at komme på arbejde hver dag, fordi ikke to dage er ens. Jeg trives med de faste driftsopgaver, men elsker at blive udfordret og få lov til at udvikle mig. Hver dag ser jeg eller snakker med mine søde kollegaer, som virkelig gør ministeriet til en værdi -og meningsfuld arbejdsplads hvor jeg kan søge støtte og vejledning, og hvor ”dumme spørgsmål ikke findes”. Her er mantraet nærmere, at man hellere skal spørge én gang for meget end en gang for lidt.

Jeg elsker at se, opleve og mærke, at mit arbejde, stort som småt, har gjort en forskel. Det kan være alt fra et ekstra materialeprint til udførelsen af et større projekt.

Hvad er du mest stolt ved i dit arbejde?

Jeg er mest stolt af at være med til at opretholde et flow i Erhvervsministeriet og at kunne bistå de direktører, kontorchefer og alle andre som har brug for hjælp, så dagligdagen kan fungere uden alt for store udsving. Men det kan ikke altid undgås, og der syntes jeg, det er vigtigt, at vi som sekretærer holder hovedet koldt og til tider finder det ekstra gear. 

Hvordan oplever du udviklingsmulighederne i Erhvervsministeriet?

Der er mange! Ud over den læring man får hver dag, er der CAMPUS (den fællesstatslige kursusplatform), hvor der er mange forskellige kurser og e-læringsmoduler, man kan tilgå.

I det daglige bliver opgaverne tilpasset, så de både passer til området, man sidder i, men også til dig som elev. Hvis du er lærenem, har gåpåmod og er nysgerrig, vil du hurtigt få flere opgaver og få lov til mere - og det tiltaler mig. Jeg mener at ’viften’ er meget bred, og at det til dels kun er en selv, som kan stå i vejen for læring og udvikling.