Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Fødevarer

Fødevareerhverv

Erhvervsministeriet er involveret i en række initiativer på fødevareområdet, herunder markedsføringskonsortierne FOOD Organisation of Denmark (FOOD) og Food Nation samt Madkulturen mv.

Food

Food blev stiftet i 2010 med det formål er at øge kendskabet til dansk gastronomi og kvalitetsfødevarer. Det gælder Danmark som turismedestination, som et land med madoplevelser i verdensklasse og som førende inden for udvikling af nye fødevarer og smagsoplevelser og en bæredygtig fødevareproduktion. FOOD's brandingindsats er koncentreret om kommunikation, netværksskabelse, erhvervsfremme og afholdelse af events. Bl.a. afholder FOOD hvert år Danmarks største madfestival i Aarhus – FOOD Festival - samt Copenhagen Cooking & FOOD Festival i København.

Food

Food Nation

Food Nation blev stiftet i 2016 med det formål at markedsføre dansk mad, fødevareingredienser og teknologiske løsninger i udlandet. Food Nations formål er at samle fødevareklyngen på tværs af værdikæden, profilere klyngen gennem løsninger på fremtidens globale behov, og styrke kendskabet til fødevareklyngen som attraktiv arbejdsplads. Den fælles danske fødevarefortælling ‘Finding a Better Way – The Danish Way’ er afsæt for arbejdet i Food Nation. 

Food Nation

Madkulturen

Madkulturen er en selvejende organisation under Miljø- og Fødevareministeriet, der arbejder for ’Bedre mad til alle’ gennem et fokus på kvalitet, vækst i fødevareerhvervet og velfærd til danskerne. Madkulturen arbejder bl.a. på at give hjemkundskabsfaget i folkeskolen et løft, hjælper kommunerne med innovation af vækst og velfærd med afsæt i måltidsområdet, arbejder for et større udbud af kvalitetsfødevarer, kvaliteten i fødevareuddannelserne og udbreder skolehaver som læringsrum.

Madkulturen