Troels Lund til belgisk cykelløb forud for dansk tour-bud

Som led i arbejdet for at få Tour de France værtskab til Danmark, gæster erhvervs- og vækstministeren på søndag endagsløbet Liège-Bastogne-Liège.
Pressemeddelelse
20. april 2016

Når forårets store cykelklassiker, Liège-Bastogne-Liège, afvikles på søndag den 24. april, vil det ske under overværelse af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. I forsommeren skal det danske bud på starten for Tour de France, den såkaldte Grand Départ, afleveres til løbsarrangøren ASO, og søndagens besøg er et led i arbejdet for at få værtskabet til Danmark.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

”I november tog vi beslutningen om, at verdens største cykelløb skal møde verdens bedste cykelkultur. Sådan en begivenhed har enorm stor betydning for dansk erhvervsliv og turisme, så jeg er glad for, at jeg i Liège får muligheden for at følge op på den positive dialog, som jeg havde med løbsdirektøren Christian Prudhomme under hans besøg i efteråret.

"Det kræver en stor indsats for alle involverede parter at sikre, at Danmark fremstår som den mest attraktive kandidat, når ASO skal træffe beslutning om, hvor Tour de France skal starte, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at bidrage til, at vi får værtskabet i hus.”

Et af formålene med ministerens besøg i Liége er at drøfte forventningerne til et dansk værtskab for Tour de France og forhåbentlig få bekræftet den gensidige interesse fra ASO.

Under besøget får ministeren desuden følgeskab af en repræsentant fra ASO, som dagen igennem vil give ministeren indblik i, hvordan ASO afvikler store cykelløb. Blandt andet vil ministeren blive vist rundt i løbets startområde, ligesom ministeren deltager i løbskaravanen i bil for at opleve på nærmeste hold, hvad et stort internationalt cykelløb indebærer.

Kontakt: Sara Ringgaard Price, 91 39 94 07, srp@evm.dk

Fakta:

Tema