Stor europæisk patentpris til dansk virksomhed

14-06-2012
Nyhed

Den europæiske patentpris er i dag blevet uddelt til opfindere fra danske Widex ved European Inventor Award 2012 i Skuespilhuset i København. Prisen tildeles for Widex’ banebrydende computerteknologi til at designe høreapparater med. Den fornemme pris understreger danske virksomheders innovationsevne, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

For andet år i træk vinder en dansk virksomhed en prestigefyldt, europæisk patentpris ved European Inventor Award, der betegnes som patentverdenens svar på Oscaren. Og hele fire gange har danske virksomheder været nomineret i de syv år, prisen er blevet uddelt. Dette år vandt de tre opfindere Jan Tøpholm, Søren Westermann og Svend Vitting Andersen fra Widex prisen i den store industri-kategori, som blandt andet tyske Audi tidligere har vundet.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Stort tillykke til Widex med den fornemme pris. Prisen sætter en tyk streg under danske virksomheders innovationsevne og deres evne til at benytte patentsystemet offensivt til at skabe vækst og beskæftigelse i den globale konkurrence.
Mit håb er, at denne pris kan give endnu flere danske virksomheder mod på at tage springet ud på den internationale scene. Det vil styrke dansk konkurrenceevne og skabe flere arbejdspladser i Danmark.
Forhåbentlig kommer dansk innovation til at høste endnu mere anerkendelse fremover ved, at det bliver lettere at patentere i Europa. Fra dansk side arbejder vi på at sikre virksomheder en billigere og mere effektiv sagsgang ved at etablere et fælles, europæisk patentsystem, herunder et fælles europæisk patentdomstolssystem, inden udgangen af det danske EU-formandskab.

I år fandt prisuddelingen for første gang sted i Danmark i Skuespilhuset i København, og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn holdt velkomsttale til de flere hundrede fremmødte – heriblandt det danske kongehus, virksomhedsledere, opfindere og journalister.

Den Europæiske Patentpris uddeles af Den Europæiske Patentorganisation (EPO) for at fejre de største opfindelser i Europa og i verden. Prisuddelingen blev afholdt i samarbejde mellem Kommissionen og det danske EU-formandskab.

Sidste år vandt Jens Dall Bentzen fra Dall Energy ApS i kategorien for små og mellemstore virksomheder, og tidligere har opfindere fra Novo Nordisk og it-virksomheden Cryptomatic været nomineret.