Delegation i Düsseldorf skal flage det danske tour-bud

29-06-2017
Nyhed

En større dansk delegation gæster i weekenden Düsseldorf under årets Tour de France-start. Besøget skal være med til at overbevise folkene bag Tour de France om, at Danmark er det rigtige valg for placeringen af en Grand Départ i 2020 eller 2021.

På lørdag går starten for sommerens Tour de France. Starten – den såkaldte Grand Départ – går i år fra den tyske by Düsseldorf, men forhåbentlig går der ikke mange år, før verdens største cykelløb lægger vejen forbi Danmark. 

I juni 2016 blev det danske bud på en dansk Tour de France-start officielt overrakt til tour-arrangøren A.S.O. Siden da har regeringen og parterne bag det danske Tour-bud arbejdet målrettet på at styrke relationerne til A.S.O. og fastholde opmærksomheden på det danske Tour-bud. 

Denne weekend rejser en større dansk delegation til Grand Départ i Düsseldorf for at vise den massive opbakning til en dansk Tour de France-start, som indeholder i alt tre etaper: Åbningsetapen i København, en etape fra Roskilde til Odense og en etape fra Vejle til Sønderborg.

Bag buddet står: Erhvervsministeriet, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Odense Kommune, Vejle Kommune, Sønderborg Kommune, Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark.

I weekendens delegation deltager blandt andet:
  • Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen
  • Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen
  • Borgmester i Vejle Jens Ejner Christensen
  • Borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen
  • Direktør i Sport Event Denmark Lars Lundov
  • Ambassadør i Tyskland Friis Arne Petersen

Derudover deltager en række repræsentanter fra bl.a. Erhvervsministeriet, Københavns Kommune, Odense Kommune, Wonderful Copenhagen m.fl. 

Bud-bogen, præsentationsfilm, fakta og fotos

#TourstartDK

Følg os også TourstartDK på Facebook og Twitter.

Pressekontakt: Erhvervsministeriet, Sara Ringgaard Price, , tlf. 91 39 94 07