Regeringen nedsætter vækstteam for life science

Regeringen har i dag nedsat et vækstteam for life science. Kåre Schultz, administrerende direktør for Lundbeck, bliver formand for vækstteamet, der skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark skaber vækst og øger eksporten af lægemidler og medicoprodukter.
Pressemeddelelse
9. juni 2016

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:
”Med en eksport på ca. 90 mia. kr. og med 36.000 arbejdspladser, leverer danske life science virksomheder et rundhåndet bidrag til Danmarks økonomi. Regeringen ønsker at udbygge Danmarks internationale styrkeposition på life science området, og skabe rammerne for at branchen kan fortsætte de seneste 10 års meget positive økonomisk udvikling. Derfor nedsætter regeringen nu et vækstteam for at få konkrete anbefalinger til, hvad der er centralt at gøre for at fortsætte udviklingen frem mod 2025.”

Det er regeringens hensigt at bruge anbefalingerne til en vækstplan, der skal understøtte den stærke danske lægemiddel- og medicoindustri. Ud over at gavne økonomien leverer danske life science virksomheder også et konkret bidrag til det danske sundhedsvæsen, som har stor betydning.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde:
”Life science virksomheder har stor betydning for Danmark. For udover at skabe vækst og arbejdspladser og bidrage positivt til vores økonomi, så er virksomhederne sammen med andre sundheds- og forskningsaktører med til at udvikle vores sundhedsvæsen og opfinde nye behandlingsformer til gavn for patienterne. Jeg håber, at vi med nedsættelsen af vækstteamet kan få input til, hvordan vi bedre kan understøtte branchen, så danske life science virksomheder også i årene fremover i samarbejde med bl.a. vores sygehuse eksempelvis kan bedrive klinisk forskning, der kan give patienterne endnu bedre behandlingsmuligheder.” 

Formanden for vækstteamet, Kåre Schultz, administrerende direktør for Lundbeck, har en lang karriere indenfor dansk life science i nogle af de største og mest succesfulde danske virksomheder:  
”Det glæder mig, at så mange kompetente personer har valgt at indgå i life science vækstteamet. Jeg ser frem til sammen med teamet at udarbejde konkrete anbefalinger, der kan sikre en fortsat positiv udvikling af dansk medicinal- og medicoindustri det kommende årti.”

Vækstteamet afleverer sine anbefalinger til regeringen i starten af 2017.

Medlemmer i Vækstteam for life science:

Kommissorium for Vækstteam for life science

For yderligere kontakt:

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen: 
Presserådgiver Rasmus Holm Thomsen 91 39 94 55 / rht@evm.dk 

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde: 
Presse- og kommunikationschef Thomas Bille Winkel 40 91 98 78 / tbw@sum.dk 

Administrerende direktør for Lundbeck, Kåre Schultz: 
Kommunikationschef Mads Kronborg 30 83 28 51 / mavk@lundbeck


Tema