COVID-19: 9 ud af 10 virksomheder har fået hjælp til løn

01-05-2020
Nyhed

Med regeringens beslutning om at straksudbetale hjælpen fra lønkompensationsordningen, har 9 ud af 10 af virksomhederne nu fået hjælp til løn til hjemsendte medarbejdere.

De nyeste tal viser, at 95 pct. af de virksomheder, der er omfattet af ordningen, nu har fået udbetalt hjælp til at betale løn.

Dermed undgår medarbejderne en fyreseddel og kan i stedet komme hjem med fuld løn, mens virksomheden modtager lønkompensation fra staten.

De sidste to dage er der blevet udbetalt mere end 2,6 mia. kr. og dermed er der nu udbetalt over 6 mia. kr. totalt på ordningen.

”Jeg ved, mange virksomheder har hårdt brug for den her hjælp, og forhåbentligt giver det her en tiltrængt, økonomisk saltvandsindsprøjtning. Som erhvervsminister er mit største ønske at holde hånden under danske lønmodtagere og danske virksomheder i den her corona-krise. Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen med Folketingets opbakning har fået mulighed for at straksudbetale pengene til næsten alle de virksomheder, der har søgt,” siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

”I forgårs satte vi en slutspurt ind for at sætte tryk på udbetalingerne, og man må sige, at det lykkedes. På to dage har vi udbetalt mere end 2,6 mia. kr., sådan så danske lønmodtagere kan undgå en fyreseddel. Vi mangler stadig en lille bunke ansøgninger, men dem håber vi på at have klaret inden midten af maj. Så til dem, der stadig venter: hold ud lidt endnu, hjælpen er på vej”.

Lønkompensationsordningen forventes at holde hånden under 150.000 danske arbejdspladser.

 

Fakta om lønkompensationsordningen:

I ordningen gives der følgende kompensation til virksomhederne:

  • Funktionærer: 75 % af de samlede lønudgifter, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.
  • Ikke-funktionærer: 90 %, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.

Medarbejdere behøver ikke være fuldtidsansatte, for at virksomheden kan søge om kompensation.

 

Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier – blandt andet:

  • Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.
  • Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejderne i kompensationsperioden.
  • Medarbejderne skal afholde fem optjente feriedage, afspadseringsdage eller fridage uden løn i løbet af kompensationsperioden. Det gør sig dog ikke gældende for virksomheder, hvor der er aftalt lønnedgang i forbindelse med COVID-19.
  • Ordningen gælder også private fonde, foreninger og selvejende institutioner, hvis de modtager mindre end halvdelen af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlige tilskud.
  • Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanketten.

Lønkompensationsordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juli 2020. Alle virksomheder, der har søgt og lever op til kravene for lønkompensation, får del i støtten fra staten.

 

Kontakt:

Er du virksomhed eller organisation, kan du få mere information på www.Virksomhedsguiden.dk eller Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34 (hverdage 08.30-16.00 / fredag 09.00-15.00)

Er du journalist med spørgsmål, kan du kontakte Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07